Képhamisító került a járási hivatal élére

2012.12.17. 19:11 Módosítva: 2012.12.17. 19:14

Az az Orosz Erika került a hajdúnánási járási kormányhivatal élére, aki kiadóvezető volt annál a Hajdúdorogi Újságnál, amelyik kiretusálta egy fotóról a helyi polgármestert - adta hírül a Népszabadság. Csige Tamás hajdúdorogi polgármester két hónappal ezelőtt megjósolta: Orosz Erikát fogják kinevezni a járási kormányhivatal vezetőjének.

 screenshot.png
Fotó: facebook

A Hajdú-Bihar megyei kisváros első embere szeptember végén nyitott meg egy kistérségi mesefesztivált, ott készült egy kép róla, amin a föllépő gyerekekkel látható. A fotó megjelent a Hajdúdorogi Újságban, de eltüntették róla a gyerekek mögött álló Csige Tamást. A lap kiadója a képviselő-testület által létrehozott Hajdúdorog Tömegtájékoztatásáért Közalapítvány, a történtek idején a kuratórium elnöke Orosz Erika volt.

A botrány kirobbanása után Csige Tamás azt jósolta, hogy Orosz Erika lesz a térség járási kormányhivatalának vezetője. Csige Tamás a helyi sajtóban azt mondta: "aggályos, hogy már két hét telt el a kiretusált fotómat bemutató dorogi újság megjelenése óta, de sajnos még nem találkoztam a lapot kiadó kuratórium elnökének, Orosz Erikának és a kuratórium tagjainak lemondó nyilatkozatával". Hozzátette: "ez azért is aggályos, mert a kuratórium elnök asszonya a jövőben – a híresztelések szerint – a hajdúnánási járási kormányhivatal vezetői státuszának várományosa".