Balatonalmádiban jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit

2012.12.18. 18:31

Tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban – írja a hvg.hu.

A portál cikke szerint a balatonalmádiban lévő iskolában a végzős diákokat és tanáraikat egymás után hívták be az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük.

A portálnak nyilatkozó szülők azt mondták, gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, aki a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket szerdán el kell küldenie a Veszprém Megyei Kormányhivatalba. Hogy ott mihez kezdenek a rögzített beszélgetésekkel, nem tudták megmondani. Hozzátették, be akarnak menni az igazgatónőhöz, hogy megtudják, miért volt szükség a diákok kikérdezésére, és ezzel együtt ki akarják fejezni a történtek miatti tiltakozásukat.

Gránásiné Bácsi Tünde, a gimnázium vezetője a hvg.hu-nak azt nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de csak a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve ad majd választ a lap által feltett kérdésekre.