Orbán-ellenes óriásplakát Budapesten

2012.12.18. 17:06 Módosítva: 2012.12.18. 20:14
A Bajnai Gordon lejáratására szolgáló, kormányközeli álcivil óriásplakát-kampány paródiái már nem csak az interneten hemzsegnek. Budapest közepén, a MOM Parkkal szemben felségjelzés nélküli plakát tűnt fel Orbánnal és Hoffmann Rózsával.

„Együtt tették tönkre az oktatást. Ebből most már elég!" - áll azon az óriásplakáton, ami az Alkotás utcában, a Sportkórház kerítésén, az Epamedia birtokában lévő plakáthelyen jelent meg kedden. A szöveg fölött Hoffmann Rózsa és Orbán Viktor erősen szemcsés fotója látható. A plakát a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum kampányának paródiája, a Fidesz-rajongó szervezet „Együtt tették tönkre az országot. Ebből egyszer már elég volt" feliratos Gyurcsány-Bajnai-képekkel próbálta népszerűtlenné tenni Bajnai Gordont, rögtön azután, hogy az exminiszterelnök újra politikai szerepet vállalt.

20121218 143610

A friss plakáton nincsen feltüntetve, hogy ki áll az akció mögött. Cikkünk élesítéséig Török Zsolttal, az MSZP szóvivőjével és Juhász Péterrel, a Milla vezetőjével sikerült beszélnünk, nekik nincs közük az akcióhoz és nem is hallottak arról, ki lehetett a szervező.

„Biztos óriásplakátról van szó, nem egy mémről?” – kérdezett vissza megkeresésünkkor a Haza és Haladás, Bajnai Gordon egyesületének szóvivője, Rácz Krisztina. Amikor biztosítottuk róla, hogy egy óriásplakátról van szó, csak annyit mondott, hogy az egyesületnek nincsenek forrásai ilyen hirdetésekre.

A plakát az Epamedia nevű cég birtokában lévő felületen található. Az Epamedia, a közterületi reklámpiac második legnagyobb szereplője, osztrák kézben van, mostani tulajdonosa Csányi Sándor milliárdostól vásárolta.

A cég nem a kormányzat kegyeltje, hiszen meghatározó mérete ellenére a Fidesz-kormány időszakának állami reklámköltéséből a Kantar Média felmérése szerint idén az első félévben mindössze 4 százalékkal részesedett.

Kérdésünkre, hogy a plakáthelyet megvették-e tőlük vagy esetleg hekkelés történt, illetve hogy ha az előbbi, akkor hány darabot ragasztottak ki, az Epamedia gyors választ ígért, de cikkünk közléséig még nem jelentkeztek.