Felfüggesztett börtönt kapott a szegedi közgyűlés jobbikos tagja

2012.12.21. 14:00 Módosítva: 2012.12.21. 14:01

Első fokon négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét pénteken a Szegedi Városi Bíróság.

A vádirat szerint Keresztúri Farkas Csaba tavaly novemberben a szegedi jogászbálban hajnali egykor részegen udvarolni próbált egy nőnek, majd bement utána a női mosdóba. A biztonsági őrök kitessékelték, ezután egyiküket megfenyegette azzal, hogy képviselőként elintézi, hogy veszítse el állását. Keresztúri Farkas Csaba ezután a lány egyik bátyjával verekedett. Hajnali háromkor a képviselő  ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal. Ezt a lány másik testvére észrevette, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget

A bíróság társtettesként, nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a politikust, aki fellebbezett a döntés ellen. A képviselő az ítélethirdetés után azt mondta, képviselői mandátumáról nem mond le, csupán bizottsági elnöki posztjáról távozik.