Karácsonyi osztogatásba kezdett a kormány

2012.12.21. 12:27 Módosítva: 2012.12.21. 12:39

Kórházkonszolidáció, új mentők - 27 milliárd forint

Január végéig hatvan új mentőautó érkezik a mentőszolgálathoz, a szokásos év végi "kasszasöprésből" pedig 27 milliárd forintot kapnak kórházak, egészségügyi szolgáltatók, jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Új autók a rendőrségnek -  6,8 milliárd forint

Összesen 1750 gépkocsit - 1250 járőr- és 500 ügyintézői autót - kapott a rendőrség pénteken, az új járművek szombattól állnak szolgálatba. A Belügyminisztérium részéről Kontrát Károly parlamenti államtitkár adta át jelképesen a kulcsokat Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Az államtitkár köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, a 6,8 milliárd forintos beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a rendőrség reagálóképessége javuljon.

Segítség Dunaújvárosnak  - 1,5 milliárd forint

A város az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok számára kiírt pályázaton igényelt pluszforrásokat a kormánytól. Eredetileg 650 millióról szólt a kérelem, de Orbán Viktor miniszterelnök egyéni döntése értelmében 1,5 milliárd forintot utalt át az állam - mondta Dorkota Lajos a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője. Cserna Gábor, a város fideszes polgármestere közölte, hogy a pénz már a számlájukon van, így megkezdték a cégekkel és saját intézményeikkel szemben fennálló tartozásaik rendezését.

Épülhet uszoda a Tüskecsarnok mellé - 2,2 milliárd forint

Megépülhet az 50 méteres uszoda a budapesti Tüskecsarnok mellé - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő a helyszínen. Vígh László kormánybiztos azt mondta, az uszoda várhatóan 2014 harmadik negyedévében nyithat meg.  Mivel csak ezer fős lelátót építenek, a létesítmény arra nem lesz alkalmas, hogy a 2021-es úszó-világbajnokság egyik helyszíne legyen.

17 ppp-sportprojekteket zár le a Kormány - 11,9 milliárd forint

Tizenhét önkormányzati PPP-sportprojektet zár le a Kormány az év végéig – jelentette be Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára. A kormány az önkormányzatok adósságterheinek enyhítése céljából határozott júliusban a PPP-konstrukcióban épült tornatermekhez és tanuszodákhoz kapcsolódó szerződések megszüntetéséről, amelyre 2012-ben 11,9 milliárd forintos keret van. A fejlesztési tárca Bicske, Csurgó, Magyaratád, Nagybajom, Somogyjád, Szenna, Cigánd, Balassagyarmat, Dédestapolcsány, Felsőzsolca, Iváncsa, Tata, Mohács, Lengyeltóti, Marcali, Tab és Nagyatád szerződéseit váltja ki.