Kövér felesége járási hivatalvezető lett

2012.12.23. 19:02

Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége, Bekk Mária, aki korábban Tököl jegyzője volt, írja a Népszabadság. Bekk Mária a szigetszentmiklósi járási hivatal élére került.

Korábban a Szigetszentmiklós Online írta meg, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én kinevezte a járási hivatalok vezetőit, akik megbizatása határozatlan időre szól.

Januártól vidéken 175 járási hivatal, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szintnél alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák.

A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, és ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett, írja a Népszabadság.