Meghalt Csécsei Béla, Józsefváros volt polgármestere

2012.12.31. 14:35

Életének hatvanadik évében hosszan tartó, súlyos betegség után hétfő reggel elhunyt Csécsei Béla, Józsefváros korábbi polgármestere, erősítette meg az MTI információját Kocsis Máté, a kerület mostani polgármestere.

Az SZDSZ-es Csécsei Béla 1993 és 2009 között vezette a VIII. kerületet, tisztségéről betegsége miatt mondott le 2009. szeptember 2-án, azóta folyamatosan orvosi kezelés alatt állt. A volt polgármester temetéséről családja gondoskodik. Az önkormányzat saját halottjának tekinti, így a temetés költségeit is vállalja.

A kerület honlapján is közzétették a gyászhírt. A honlap nem sokkal ezután ideiglenesen elérhetetlenné vált, elképzelhető, hogy túlterheltség miatt.

A kerületi honlapon olvasható rövid életrajz szerint Csécsei Béla 1952. október 12-én született Budapesten. Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, az ELTE Bölcsészettudományi Karán és az Amszterdami Egyetemen folytatta, ahol pedagógusi képesítést szerzett. 1978 és 1983 között tanítóként dolgozott a VIII, majd a IV. kerületben. 1983-tól 1991-ig az Országos Pedagógiai Intézet, valamint a Továbbképzési és Tanácsadói Központ munkatársa, ezután polgármesterré választásáig a József Attila Általános Iskola igazgatója volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport