Márciusra eldől, kik költöznek a szociális lakóparkba

2013.01.02. 14:31

Az arra jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg az arra jogosult bizottság - az erről szóló kormányrendelet a szombati Magyar Közlönyben jelent meg.

A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak címezve egy elektronikus és egy papíralapú példányban kell benyújtani. A jogosultság feltételei közül kiemelendő az, hogy az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012. november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki.

Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál. A pályázó háztartásában kell lennie legalább egy olyannak, aki nem idősebb 25 évesnél, és családi pótlékra jogosít vagy még tanuló.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el. Ezután a pályázatkezelő környezettanulmányt készít minden pályázóról. Ebben feltárja a jövedelmi-vagyoni viszonyait, képzettségét, és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.

A bíráló bizottság tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter március 14-éig jelöli ki. A bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek. A döntés ellen nincs jogorvoslat.

A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendbe: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.