Kilenc év fegyházra ítélték a fiaival fajtalankodó apát

2013.01.08. 13:43

A pécsi ítélőtábla jogerősen helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit korábban kilenc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak, mert éveken át fajtalankodott két kiskorú fiával.

A 45 éves férfi és 37 éves élettársa kapcsolatából öt gyermek született, de csak a két legkisebb, 1999-ben és 2000-ben született fiúkat nevelték, a többiek anyagi okok miatt intézetbe vagy nevelőszülőkhöz kerültek.

Az alkoholfüggő szülők nem dolgoztak, a gyerekek után járó segélyekből, támogatásokból tartották fenn magukat. A nő rendszeresen koldulni járt a fiúkkal, áruházakból is lopott, és a gyerekeit vette rá a zsákmány elrejtésére.

A férfi rendszeresen bántalmazta élettársát és fiait. A gyerekeket a nő tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta. A fajtalankodásra akkor derült fény, amikor a gyámhatóság a fiúkat is nevelőszülőknél helyezte el, és a gyerekek új otthonukban beszámoltak a velük történtekről.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a férfit szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre, élettársát kiskorú veszélyeztetéséért 1 év 1 hónap, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.