A Magyar Hírlap már nem kér elnézést

2013.01.09. 11:35
Kedden még azt ígérték, mostantól ügyelnek arra, hogy ne jelenjen meg náluk olyan írás, ami gyűlölködésre adhat teret. Szerdára átírták a közleményüket, amiben már inkább arra kérik olvasóikat, álljanak ki a lap, Bayer Zsolt és a kormány mellett.

Átírta a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor és Stefka István főszerkesztő azt a közleményt, amit még kedden adtak ki a Bayer Zsolt publicisztikája miatt a "lapot ért támadásokra". Az eredeti Válasz a támadásokra című írás már nem érhető el a Magyar Hírlapon, csak a frissített verzió, ami bár jelentős mértékben megegyezik a kedden megjelent közleménnyel, de kimaradt belőle például az a rész, melyben elnézést kérnek, amiért Bayer Zsolt publicisztikája "félreértésekre adott okot".

A felháborodást Bayer Zsolt hétvégi cikke váltotta ki, melyben a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott: „Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok. (...) a tények pedig azok, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik.”

Nem Bayer a lényeg

"Bayer Zsolt írása is publicisztika volt, saját véleményét írta meg, amely nem tükrözte a lap véleményét. Megjegyezve, hogy szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták. Ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól" - írták még kedden.

Ehelyett az átírt cikkben többek között a következők áll. "Ezúttal nem Bayer Zsolt írása a lényeg. A fővárosban és a magyar vidék egy részén olyan állapotok alakultak ki, amelyek megkeserítik az emberek mindennapjait. A balliberális országrontás eredményeként még mindig gyilkosok, bestiálisan kegyetlen bűnözők garázdálkodnak sok helyütt, de a liberális elit elfedné a bajokat."

Nevén nevezték

"Rendületlenül hiszünk abban a jogunkban, hogy a hazánkban senki nem védelmezhet gyilkosokat, csak azért mert az ő élettől gondosan elszeparált köreikben aggályos a nevén nevezésük."

Kedden azt is megígérték, a jövőben még fokozottabban figyelnek majd arra, hogy "olyan írás ne jelenjen meg, ami gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb akár a baloldal számára”. Ez a szerdai cikkben már nincs benne.

Álljanak ki!

A módosított verzió már így zárul: "A Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért."