no

A Lánchídnál látták utoljára az eltűnt brit diákot

2013.01.11. 19:20 Módosítva: 2013.01.11. 21:41

A rendőrség által közzétett fénykép szerint egy térfigyelő kamera felvételén látható az a brit diák, aki szilveszter éjjel tűnt el Budapesten. A kameraképen az látható, hogy a 25 éves fiatalember január elsején 2 óra 6 perc és 2 óra 7 perc között a Lánchíd pesti hídfőjén, a bal oldali járdán halad Buda irányába.

Az angol-svéd állampolgárság férfi a Zrínyi utcai Ötkertből indult hazafelé, és azóta nyoma veszett. A budapesti orvosi egyetemre járó diák 190 cm magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú. Eltűnésekor kék-fehér csíkos inget, szürke pulóvert, barna kockás zakót, bordó nadrágot és barna színű bőr bakancsot, valamint fém keretes szemüveget viselt. Különös ismertetőjele, hogy hegek látszanak az alkarjain.

rend

Az V. kerületi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat Daniel Gliksten eltűnése ügyében. Budapestre érkeztek az eltűnt fiú szülei is. Gliksten tehetős családból származik, a Denham Estate nevű 485 hektáros birtokukat irányítják a suffolki Bury St Edmunds mellett. A Sky News azt írja, birtokukon Európa legnagyobb dámszarvascsordája legel, ritka bárányfajták mellett.

2008. december 4-én egy francia diáklány tűnt el Budapesten. Róla is közzétették a köztéri kamerák felvételeit. Ezeken szintén az volt látható, hogy a hajnali órákban a Lánchíd pesti hídfője felé tart. Táskáját két olasz járókelő találta meg a Lánchíd korlátjának támasztva. Ophélie Bretnacher holttestét 2009. február 12-én, a csepeli Mahart-kikötőraktár egyik öblében találták meg. A később elvégzett vizsgálatok szerint nem történt bűncselekmény, a lány halálát fulladás okozta.