Alig ment, máris jön a hó

2013.01.15. 19:51

Szerda reggelig ismét ónos esőre kell számítani, később már inkább havazás várható. A Dunántúl nyugati részén szerda éjfélig akár 15 centiméter hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára a tartós sűrű köd miatt az ország nyugati felében nyolc megyére adott ki figyelmeztetést. Veszprém és Somogy megyére a várható ónos eső, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Utóbbi azt jelenti, hogy Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Dunántúl középső megyéiben (nagyobb valószínűséggel Veszprém és Somogy megyében) a reggeli órákig kialakulhat átmeneti ónos eső. Az éjszakai órákban a Dunántúlon és a középső országrészben nagyobb területen képződhet köd.

idokep
Fotó: idokep.hu

Szerdán a déli, délutáni óráktól a Dunántúl nyugati megyéiben (nagyobb valószínűséggel Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében) havazás várható, míg a Dunántúl déli megyéiben eső, havas eső valószínű. A Dunántúl északi megyéiben főként éjjel egyre gyakrabban fordulhat elő havazás. Az esti, éjszakai órákban a Dunántúl nyugati részén egyre intenzívebbé válik a havazás, a szerda éjféli órákig 5-15 centiméter hó valószínű.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és plusz 6 fok között várható.