Elfogták a késsel fenyegetőző autótolvajokat

2013.01.20. 20:09

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy vasárnap délután elfogták Tolnán azt a két körözött férfit, aki egy harmadik elkövetővel szombaton Miske és Hajós között megállított egy autót. A férfiak a sofőr nyakához kést szorítottak, majd elrabolták az autóját. Mihályné Bornemisza Eleonóra közölte: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közösen, összehangolt akcióban fogta el a két jánoshalmi férfit. A rendőrök Rém külterületén az elrabolt gépkocsit is megtalálták.

A két férfi elszámoltatása, kihallgatása folyamatban van; velük és a már korábban elfogott társukkal szemben csoportos fegyveres rablás alapos gyanúja miatt indult eljárás.

Az elkövetők szombat este azzal az ürüggyel állították meg az 57 éves sértett gépkocsiját, hogy az ő kocsijuk elromlott. Miután a két járművet összekötötték, a férfit megtámadták, majd a torkához kést szorítva saját gépkocsijába ültették, végül egy földúton kiszállították. A férfi a bántalmazás során napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bejelentés után Hajós lakott területén kívül a körzeti megbízott megpróbálta megállítani a két autót, de az elkövetők nem álltak meg, hanem nagy sebességgel elhajtottak Jánoshalma irányába. A vontatókötél elszakadt, ezért az üldözésbe bekapcsolódott járőrök elfogták a vontatott személygépkocsit vezető 25 éves jánoshalmi férfit.