Árokba csúszott két sószóró Pest megyében

2013.01.22. 09:37 Módosítva: 2013.01.22. 13:48
Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő és Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője elmondta, a 1111-es út Dobogókőre vezető szakaszán a Magyar Közút két sószóró munkagépe megcsúszott az ónos eső miatt síkos burkolaton. Az egyik járművet már sikerült kimenteni, a másik kiemelése folyamatban van.

Dobogókőnél már nem esik, ám Budakeszi és Perbál környékén igen, ezért a két települést összekötő útra három munkagépet vezényeltek ki, hogy biztosítani tudják a közlekedést.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. arra kér mindenkit, hogy Budapesten csak az utazzon autóval, akinek feltétlenül muszáj. Megelőző jelleggel továbbra is szórják Budapest útjait, de azok az ónos eső miatt ennek ellenére is jegesek lehetnek, csúszhatnak.

Győr-Moson-Sopron megyében a havazás ellenére a főutak burkolata sónedves, jól járhatóak, a mellékutak havasak, latyakosak, néhol hókásásak. Ugyanakkor az élénk északnyugati szél több helyen is hóátfúvásokat okoz, felkapva az út melletti 25-50 centiméternyi hóréteget.

A Kisalföld Volán közölte: két településre, Vadosfára és Vicára nem tudnak bejutni a buszok.

Nógrád, Heves és Pest megyében lehet „hóhelyzet”

Ma napközben a csapadék egyre inkább kelet, északkelet felé tolódik: kezdetben eső, fagyott eső, majd délutántól egyre inkább havas eső, hó eshet – írja Cséki Gergő, az Időkép meteorológusa.

A Dunántúl északi részén már csak pár centiméter friss hó hullhat ma, ugyanakkor estétől az északi országrészben, beleértve a főváros környékét is, intenzívebb csapadékhullás várható havazás formájában, délebbre is jellemző lesz a csapadék a Dunától keletre, de itt gyengébb intenzitásban.

Főként Nógrád, Heves és Pest megyében holnapig még 10-15, a hegyekben helyenként 15-20 cm friss hó hullhat, délebbre, kevesebb, a déli országrészben legfeljebb 2 cm hullhat.

A Dunántúl nagy részén és az Alföld déli felén szeles idő várható, viharos lökések főként a Balaton térségében lehetnek, -2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Holnapra virradóra főként az ország északkeleti felén havazhat, máshol már csak hószállingózás fordulhat elő elszórtan, de még marad az erősen felhős, borongós idő, legfeljebb északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Az ország középső sávjában és az Alföld déli felén élénk marad a légmozgás, a legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

mark-20130122varhatohavazas01.jpg-2013-01-22-01-24-02
Fotó: Időkép.hu

Napközben is sok lesz a felhő felettünk, inkább csak délutántól délnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Kisebb havazás, hózápor főként még északon és keleten valószínű. A nyugati szél az Alföldön élénk marad, a Dunántúlon viszont mérséklődik a légmozgás. A maximum hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul.