no

Gyűlöletkvíz – Felismeri, ki kit gyaláz?

2013.01.22. 11:11
Lehetséges, hogy ugyanaz az ember írja a Fidesz és az MSZP közleményeit? Mi ebben nem hiszünk, de néhány önkényesen kiragadott mondat egy-egy MSZP- vagy Fidesz-közleményből erre enged következtetni. Töltse ki a gyűlöletkvízünket, és találja meg Török Zsolt és Selmeczi Gabriella legfelháborodottabb mondatait!

Mintha csak 2002 lenne: visszatért Ron Werber, az MSZP a köteles beszédet emlegeti, és a két legnagyobb párt gyűlöletközleményei alapján máris dübörög a kampány.

A Fidesz és az MSZP általában ügyel arra, hogy ne forduljanak elő a kijelentéseik között olyan mondatok, amik a szövegkörnyezetből kiragadva más szájába adhatóak, ezért a legtöbb mondatban utalnak a másik táborra (pl. szocialisták, Orbán, elmúlt nyolc év, kétharmados kormány). Ezt viszont nehéz megcsinálni minden egyes mondattal, így mégis előfordulnak olyanok, amik önmagukban akár a másik oldal közleményeiben is szerepelhetnének.

Az alábbi tesztben párosával válogattunk ki 10-10 idézetet fideszes és MSZP-s közleményekből. Az egyszerűség kedvéért a legrégebbi közlemény is csak 2011-es. Találja ki, melyik mondat származik kormánypárti politikustól, és melyik Török Zsolt, Szanyi Tibor vagy éppen Mesterházy Attila érdeme! Időkorlát nincsen, úgyhogy van idő megfontolni a választást. Ha felkészült, indulhat a gyűlölködés!

Melyik mondat származik Selmeczi Gabriellától?
Tippeljen, melyik NEM az MSZP szüleménye!
Melyiket mondta Török Zsolt a Fideszről?
Selmeczi Gabriella az alábbival fejezte be a mondatát:
Melyik NEM a Fidesz reakciója volt?
Az egyiket Szanyi Tibor mondta. Melyiket?
Selmeczi Gabriella azt mondta, hogy:
Az MSZP szerint:
Melyik mondat szellemi atyja Török Zsolt?
Válassza ki a Selmeczi Gabriella-idézetet!
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.