Gyilkosa már korábbról ismerhette Bándy Katát

2013.01.23. 15:51

A fiatal pszichológusnő, Bándy Kata gyilkosa, P. László egyik vallomása szerint már korábbról is ismerte áldozatát – írja a bama.hu regionális hírportál.

P. László kirendelt ügyvédje nem erősítette meg a Dunántúli Napló értesülését, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy védence mindegyik vallomásában elismerte, hogy szexuális indíttatásból fojtotta meg áldozatát.

Ügyvédek véleménye szerint P. László tettének jogi megítélésén nem változtatna az a tény, hogy ismerte áldozatát, ugyanis ez nem minősül enyhítő körülménynek. Ugyanakkor abból a szempontból fontos lehet, hogy magyarázatot szolgáltatna arra, Bándy Kata miért nem próbált elmenekülni, illetve miért nem kért segítséget a gyilkosság éjszakáján.

Mi történt?

A rendőrségi pszichológusként dolgozó, 25 éves Bándy Kata a július 7-i szombatról vasárnapra virradó éjszaka tűnt el Pécsen, miközben egy szórakozóhelyről tartott hazafelé. Lemeztelenített holttestét július 11-én, szerdán találta meg a Délibáb utcában, egy fás, bokros területen bújócskázó gyerek. Hatala József országos rendőr-főkapitány még aznap egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a gyilkosért.

A rendőrség július 15-én vasárnap elfogta a 26 éves, pécsi születésű P. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak. A büntetett előéletű férfi többször állt már bíróság előtt vagyon elleni bűncselekmények, lopás, jármű önkényes eltulajdonítása és zsarolás miatt.

A Pécsi Törvényszék február 18-án kezdi tárgyalni P. László gyilkossági ügyét. A törvényszék az első három tárgyalási napra kb. 50 embert, a vádlotton kívül tanúkat, szakértőket idézett. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a tárgyalóteremben a hallgatóságnak 50, a sajtónak 30 helyet tartanak fenn, utóbbiak részvételét előzetes regisztrációhoz kötik.

A rendőrség tavaly decemberben zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást, az ügyészség pedig január elején emelt vádat P. László ellen aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt. Ha a férfit a bíróság bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport