Sorra koccantak az autók M3-ason

2013.01.24. 10:32 Módosítva: 2013.01.24. 11:37
Egy halálos és több koccanásos baleset történt reggel a csúszós utakon. Csongrád megyében a kerékpárúton landolt egy autó. Délután jön az újabb csapadék, helyenként akár 10-15 centiméternyi hó is hullhat.

Öt baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán az 50-es és 70-es kilométer között csütörtök reggel. Egy ember megsérült, a rendőrök félpályás útlezárás mellett helyszíneltek. A koccanások reggel fél hét és kilenc óra között történtek a síkos úton.

Budapest XIII. kerületében, a Váci úton a zebrán ütöttek el egy embert, aki könnyebben megsérült. A két belső sávot mindkét irányban lezárták.

Vas megyében több helyen is ónos szitálás lassítja a közúti forgalmat, de jegesek az utak a Bakonyban és a Kisalföldön is, ezért a katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti a közlekedőket.

Jelenleg a legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 40 centimétert is meghaladja.

Halálos baleset Üllésnél

Összeütközött egy busz és egy autó a Csongrád megyei Üllés határában, írja a delmagyar.hu. A Peugeot sofőrje egy bal kanyar után elvesztette uralmát az autó fölött, a jeges úton megcsúszott, és frontálisan nekicsapódott a menetrend szerinti busznak. A lap információi szerint az autó utasa a helyszínen meghalt. A Peugeot valószínűleg azért csúszott meg, mert nyári gumik voltak rajta.

A rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: egy 46 éves nő vesztette életét, a sofőr is megsérült, őt kórházba vitték.

Makó és Szeged között négy autó csúszott egymásba. Szőreg és Deszk között a kerékpárútra csúszott egy autó, a zsombói úton pedig két autó karambolozott, az egyik az árokba csúszott, a másik a szántóföldön állt meg.

Mi lesz ma?

Délutántól főként a Szombathely–Siófok–Paks–Szeged vonaltól délnyugatra számíthatunk csapadékra: az Alföld délnyugati részén és a Dunántúl délkeleti részén kezdetben lehet eső, havas eső, illetve a Szeged környéki területeken estétől átmenetileg ónos eső is, majd éjjelre itt is havazás lesz jellemző. Legtöbb hó holnap reggelig Baranyában és Somogy déli részén hullhat, helyenként akár 10-15 cm. A megerősödő északi szél holnap főként a Dunántúlon és a keleti, északkeleti tájakon okozhat hófúvást, írja Cséki Gergő, az Időkép meteorológusa.