no

Halálos péntek este az utakon

2013.01.25. 20:56 Módosítva: 2013.01.25. 22:07

Több halálos és súlyos baleset is történt pénteken a délutáni, illetve esti órákban, derül ki a rendőrségi és katasztrófavédelmi tájékoztatásokból. A karambolokban néhány órán belül hárman meghaltak, heten megsérültek.

Halott, súlyos sérült

Egy ember meghalt, kettő pedig megsérültek, amikor frontálisan ütközött két személyautó pénteken Kövesgyűrpusztánál, a Veszprémet Tapolcával összekötő úton. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Sztanke Zoltán elmondta: az elsődleges adatok szerint a két sérült közül az egyik súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset miatt az útszakaszt teljesen lezárták, a műszaki mentést a veszprémi tűzoltók és a műveleti csoport végzi.

Halálra gázolt egy 78 éves férfit egy osztrák rendszámú autó pénteken a Fejér megyei Daruszentmiklóson. Az elsődleges adatok szerint a férfi egy autóbusz mögül lépett ki a gépkocsi elé, amely már nem tudta elkerülni az ütközést. Az idős ember a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés idejére teljesen lezárták az utat, a terelést a településen belül oldják meg.

Egy baleset után még egy

Egy járművezető halt meg akkor, amikor autójával összeütközött egy másik gépkocsival pénteken a 44-es főúton Békésszentandrásnál. A baleset miatt az útszakaszt teljesen lezárták, a forgalmat Kunszentmárton, illetve Szentes felé terelték el. A baleset a főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán történt. Az egyik jármű vezetője az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette. A másik autó sofőrje is megsérült, állapotáról egyelőre nincs pontos információ.

A balesetet egyébként hamarosan újabb követte: árokba csúszott egy menetrend szerint közlekedő busz, miután a rendőrök a korábbi baleset miatt elrendelt útzár miatt visszafordították. A buszon a vezetőn kívül öten utaztak, senki sem sérült meg. A rendőrök az utasokat a Szarvasi Rendőrkapitányságra vitték arra az időre, amíg tovább tudnak utazni. A teljes útzár még órákig eltart, a Békésszentandrás és Békéscsaba közötti településekre (Szarvas, Kardos, Kondoros) csak kerülővel lehet eljutni.

Két személyautó ütközött

Egy ember halt meg, kettő pedig megsérült, amikor két személyautó összeütközött péntek délután a 82-es főúton Veszprémvarsánynál, a gici elágazás közelében. A baleset miatt teljes az útzár az érintett szakaszon, a helyszínelést megkezdte a rendőrség.

Szintén útzár van az M43-as autópályán, a 47-es út közelében. Itt egy teherautónak ütközött egy személygépkocsi, majd abba belerohant még másik autó az M43-as autópályán a Móra híd és 47-es leágazás között Szeged felé.  A baleset az algyői lehajtótól mindössze 800 méterre történt. A mentősök a sérülteket elszállították, a rendőrök elkezdték a helyszínelést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport