Testvére vezette egyesületé a balatonföldvári polgármester jutalma

2013.01.25. 17:29 Módosítva: 2013.01.25. 18:33

A balatonföldvári polgármester jutalma, bruttó kétmillió, nettó egymillió forint, a helyi vízisport-egyesületnél landolt. Pont ott, ahol a polgármester öccse a vezető – írja a Sonline.hu. A megyei hírportál cikke szerint Holovits Huba fideszes polgármester azt mondta: a legeredményesebb egyesületet támogatta, és rossz az, aki rosszra gondol.

„Ha az ország GDP-je csökken, akkor az állami szektorban nem jár jutalom” – mondta Orbán Viktor csütörtökön, miután híre ment, hogy számos települési vezető (nemcsak polgármester, hanem alpolgármesterek, esetenként önkormányzati vállalatok vezetői is) milliós jutalmakat kaptak az év végén. A miniszterelnök haragja miatt a polgármestereknek és helyetteseiknek vissza kell fizetniük vagy jótékony célra felajánlaniuk nagy összegű év végi pénzjutalmukat; erre talált sajátos megoldást a balatonföldvári polgármester.

A Sonline.hu egy olvasói e-mail alapján azt is megemlítette, hogy „a Holovits Csaba elnökségével működő civil szervezet nem pályázhat önkormányzati támogatásra, a polgármesteri felajánlással mégis lehetővé vált, hogy ez a szervezet a közkasszából pénzt kapjon”.

„A Balaton partján élünk, a gyerekeknek akartam a nettó 1 054 000 forintot juttatni, ugyan hová máshová szándékozhattam volna, mint éppen a város legeredményesebb civil szervezetének?” – reagált a kritikákra a polgármester. A számos evezős és vitorlás bajnokságot rendező klub fiataljai „az elmúlt tíz évben több száz érmet nyertek az országos bajnokságokon” – érvelt. Azt mondta, az „ő cégének” az ügyhöz semmi köze, „a gyerekeket eddig sem mi oktattuk és ezután sem mi fogjuk. Rossz az, aki rosszra gondol, azt is mondhatnám, ki mint él, úgy ítél.