Újabb tárca szerződött Orbán tanácsadójóval

2013.01.28. 10:51
Közel 700 millió forint értékben kötött kommunikációs szerződést a Young and Partners Kft-vel a Vidékfejlesztési Minisztérium. A céggel tavaly több százmillió forintos szerződést kötött a Miniszterelnökség is. A vállalat tulajdonosa korábban a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.

A Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. nyerte a Vidékfejlesztési Minisztérium kommunikációs feladatokra kiírt pályázatát - olvasható a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. A keretszerződés összértéke 692 millió forint.

A kiírás szerint cég feladata: uniós forrásokkal (az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alappal) kapcsolatos kommunikációs, szervezői, tanácsadói, illetve PR tevékenységek ellátása. A tárca pályázatára egyetlen ajánlat érkezett, amelyet a Young and Partners adott be.

A céggel tavaly rendezvényszervezésre szerződést kötött Orbán Viktor kormányfő hivatala, és a Miniszterelnökség is. A 315 millió forint keretösszegű megállapodás 2012 márciusa és 2013 júniusa közötti időszakra szól.

Eszerint a cég munkatársai beszédeket írnak, valamint szöveget gyártanak a Miniszterelnökségnek sajtómegjelenésekhez. A Young and Partners szervezhet interjúkat, előállíthat imázsfilmeket, fotó- és videódokumentációt, szükség esetén konfliktuskezelést, válságkommunikációs tevékenységet is ellát. Kommunikációs tréninget is tart a Miniszterelnökség dolgozói számára.

A 2008-ban alapított Young and Partnersnek 2009-ben az adózás előtti eredménye 16 millió, 2010-ben pedig 9 millió forint volt. A cég adózás előtti eredménye az Opten céges adatbázis szerint 2011-ben már elérte a 71 millió forintot. A cég tulajdonos-ügyvezetője Kuna Tibor 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.