Főiskolán tanítják a keleti nyitást

2013.01.30. 07:14

Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése.

A képzés a keleti nyitás stratégia céljait, feladatait és eszközrendszerét mutatja be, ezen túl a célországokat is megismerteti a résztvevőkkel. A Lakitelek Népfőiskolán tartandó előadásokra és foglalkozásokra olyan 35 év alatti fiatalokat várnak, akik – munkájukkal vagy tanulmányaikkal kapcsolatban – érdeklődnek a téma és a régió iránt, és esetleg maguk is szívesen vennének részt a stratégia megvalósításában. A képzés hasznos lehet azoknak is, akik a későbbiekben szeretnének foglalkozni a térséggel.

A kurzus résztvevői olyan átfogó szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, amelyek nem szerepelnek sem a magyarországi felsőoktatás, sem más képzési intézmény kínálatában.

A 2013 és 2015 között negyedévente szervezett bentlakásos képzésben a hallgatók előadások, szemináriumok, valamint gyakorlatok, kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el az ismereteket. Az első kurzusra február 15-éig lehet jelentkezni a Lakitelek Népfőiskolán.