Nem életszerű, hogy csak az egyikük szúrt

2013.02.04. 13:01
„Erőteljes” vizsgálatot igényel a szigethalmi késelés másodikként előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottjának az az állítása, hogy a Pest megyei település egyik szórakozóhelyén szilveszterkor kitört vitában unokatestvére és saját védelmében ő szúrta meg mindkét sportolót – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Kállai Gábor szóvivő a sajtóban megjelent, illetve elhangzott gyanúsítotti állításokra reagálva közölte, a január 25-től előzetesben lévő V. Róbert, aki ügyvédjével együtt maga jelentkezett a rendőrségen, egészen másképp „emlékszik” a szigethalmi verekedésre, mint ahogy az a nyomozás eddigi megállapításai szerint történt, és a szavai több kételyt is felvetnek.

A több mint három hétig bujkáló V. Róbert szerint először unokatestvérét, a január eleje óta előzetesben lévő J. Jánost érte támadás a szigethalmi söröző mosdójában. A földre kerülő rokon segélykiáltásait hallva rohant be, és kezdett „vaktában” szurkálni V. Róbert – idézte fel a férfi verzióját az ügyészségi szóvivő. V. Róbert magára vállalta, hogy az MTK ökölvívóját és a Sziget SC birkózóját is ő szúrta meg, önvédelemi helyzetben, úgy beállítva a történteket, mintha ő és J. János is ártatlanul keveredtek volna bele a két ember súlyos, életveszélyes sérülésével járó verekedésbe – magyarázta Kállai Gábor. Szerinte a több szempontból is valószerűtlen állítás „erőteljes ügyészi vizsgálat alatt áll”.

A nyomozás során kiderült, hogy a két sportolót két különböző késsel szúrták meg, márpedig ebben az esetben, ha figyelembe vesszük a gyanúsított védekezését, V. Róbertnek két késsel kellett volna szórakozni indulnia, és ezeket a néhány perc alatt lezajló verekedésben felváltva kellett volna használnia, több súlyos sebet ejtve a két sportolón, ami nem életszerű – mondta a szóvivő.

Szilveszterkor, a szigethalmi söröző mosdójában késelésbe torkolló verekedésben Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját négy késszúrás érte, néhány ezek közül a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt. Azóta már mindketten elhagyhatták a kórházat.

A rendőrök szinte azonnal elfogták a támadás egyik gyanúsítottját, a szigethalmi J. Jánost (Sávoly Gergő feltételezett támadóját), míg a budapesti V. Róbert (aki a gyanú szerint Bozsányi Gergőt szúrta meg többször is) bő három hét múlva feladta magát. Jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak, emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük. Az ügyben még folyik a nyomozás, de további támadót vagy támadókat már nem keres a rendőrség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport