Nem lesz Világsátor Miskolcon

2013.02.05. 11:40 Módosítva: 2013.02.05. 11:50

Miskolc eláll a Világsátor nevű multifunkcionális kutató- és kulturális központ megépítésétől, jelentette be Kriza Ákos, a város polgármestere.

Emlékeztetett arra, hogy Miskolc tavaly december 13-án csak állást foglalt az 1,7 milliárd forintos projekt előkészítéséről. Nem tudtak dűlőre jutni a helyszínről, az önrészről, a fenntartásról és a határidőn belüli megépítésről, ezért lemondtak a beruházásról.

A polgármester kijelentette: „arra kapott felhatalmazást a miskolci polgároktól, hogy rendbe tegye az MSZP által eladósított várost”, ezért sem ő, sem a Fidesz–KDNP frakció nem vállal fel egyetlen olyan projektet sem, amely a város számára bármilyen terhet vagy beláthatatlan anyagi vállalást jelentene.

A Jobbik januárban helyi népszavazást kezdeményezett, mert szerintük „a Világsátor lényegében egy roma kulturális központot feltételez”.

Kriza Ákos ennek kapcsán megjegyezte: „a hangulatkeltés vámszedői ne nagyon üljenek tort a hír hallatán, és ne kezdjék el a mellüket döngetni, hogy elűztek egy 1,7 milliárdos projektet Miskolcról”.