Tizenkét év a főbérlőjét agyonverő férfinak

2013.02.05. 12:06

Jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a jelenleg 72 éves gyulai férfit, aki 2011 nyarán egy szóváltást követően agyonverte főbérlőjét.

Az alkoholfüggő, alkoholos személyiségzavarban szenvedő, büntetlen előéletű P. Mihály 2011 májusától lakott albérlőként a szintén italozó, 51 éves későbbi sértett házában. A két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, 2011. június 10-ig azonban tettlegességre nem került sor. Aznap délután a Körös-parti város egyik sörözőjében azért alakult ki szóváltás a főbérlő és a férfi között, mert a vádlott el akart költözni az albérletből. A söröző pultosa a kiabáló sértettet kiküldte a kocsmából, ezt követően nem sokkal a vádlott hazament az albérletébe, de nem jutott be szobájába, mert zárva találta az ajtót.

A főbérlő este tíz körül ért a házhoz. A két férfi az udvaron összeszólalkozott, a sértett többször meglökte a vádlottat, aki egyszer ököllel arcon ütötte a férfit. A sértett földre került, de felállni már nem tudott, mert a vádlott bántalmazni kezdte, legalább negyvenszer nagy erővel megütötte és megrúgta, s fejét többször a kemény, száraz földhöz csapta.

A sértett nem sokkal később meghalt, halálának közvetlen oka fulladás volt. Hajnalban a vádlott elment otthonról, ismerőseivel összefutva azt állította, a sértett leesett a lépcsőn. A vádlott az eljárás során elismerte, hogy bántalmazta áldozatát, azt állította azonban, nem akarta a férfi halálát.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit ezért jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport