Fegyelmi eljárás a megkéselt taxis segélyhívása ügyében

2013.02.07. 19:38

Fegyelmi eljárást indítottak a kedd esti taxisszurkálás utáni segélyhívás ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon – közölte az RTL Klub csütörtök esti híradójában. Kedden megkéseltek és kiraboltak egy taxisofőrt a budapesti Örs vezér terén egy taxidroszton. A rendőrség szerint egy 25-30 év körüli férfi szállt be az autóba, és követelte a taxistól az értékeit. Miután ezt a sofőr megtagadta, a rabló a kezén és a combján összevagdosta a sofőrt, majd elvette a pénztárcáját, tönkretette a rádióját és az aluljárók felé futva elmenekült. A taxis nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűntett után a megszúrt taxis próbálta hívni a 112-es segélyhívó vonalat, de folyamatosan foglaltat jelzett. Később a taxis kollégáinak sikerült elérniük a rendőrségi ügyeletest, de ő azt mondta, hívják közvetlenül a mentőket, mert neki sem veszik fel hamarabb a telefont. A beszélgetést az RTL Klub híradója le is játszotta.

A BRFK csütörtöki közleményében elismerte, hogy az egyik ügyeletesük hibázott, a BRFK vezetője fegyelmi eljárást indított az ügyben. Az ORFK kommunikációs szolgálata szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a kedd esti taxisszurkálás ügyében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport