Schiffer: Az LMP nem fog elsüllyedni

2013.02.08. 06:25

Schiffer András szerint az LMP nem fog elsüllyedni – erről a párt frakcióvezetője a Népszavának adott, pénteken megjelent interjújában beszélt.

A politikus szerint a veszély éppen abban van, ha pártja elvtelen alkukat köt, és "olyan csónakhoz láncolja magát, amelyik egészen más irányba halad", mint ők. Hozzátette: szerintük Orbán Viktor leváltásához akkor jutnak közelebb, ha kellően színes az ellenzéki kínálat. Arra a kérdésre, hogy parlamenti párt lesz-e másfél év múlva az LMP, Schiffer András úgy válaszolt: egészen biztos.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy várhatóan őszre ki kell derülnie annak, milyen pályát képes befutni az LMP. Hozzátette: a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt hónapokban, „miközben sokan igyekeztek az LMP-t bedönteni, és a hírek szinte csak arról szóltak, hogy legalább kétfelé beszél a párt, a 250-300 ezres tábor kitartott mellettünk”.

Schiffer András szerint „az álbaloldali erőknek végre tudomásul kéne venniük, a választók nem birkák". Mint mondta, lehet a pártközpontokban a párteliteknek paktumokat kötni, de a választók nem így viselkednek.

„Továbbra is azt tudom mondani, az egy a tábor, egy a zászló hangoztatásával, amely az Orbánnal szembeni egyetlen tábort jelenti, csökken a kormányváltás esélye” – fogalmazott.