Az elítéltek haragjától féltik P. Erikát

2013.02.08. 08:26 Módosítva: 2013.02.08. 11:54

Ide-oda szállítják a börtönök között a Szita Bence-gyilkosság gyanúsítottjait, írja a Blikk.

A lap szerint a gyerek mostoháját, P. Erikát a napokban Szombathelyről Pécsre vitték, B. József  szintén egy másik fegyházba került. Egyedül K. József marad Kaposváron.

Az asszonyt és társait is egy-, legfeljebb kétfős cellákban tartják fogva. Az igazságügyi kriminálpszichológus szerint azért, mert a büntetés-végrehajtás így tudja legjobban megvédeni őket. „A női elítéltek a legkegyetlenebbek a gyerekgyilkosokkal. Sehol nincs biztonságban” – mondta a szakértő.

A Kapospont úgy tudja, hogy a szembesítéseket befejezték, a kihallgatások során új információk merültek fel. K. József elszólta magát, vagyis mondott olyat, ami utalhat arra, hogy nem csak az erdőben várakozott, amíg bűntársai végeztek a kisfiúval.

A 11 éves kaposvári Szita Bence október 31-én tűnt el. Pár nappal később a rendőrség előállította édesapja élettársát, P. Erikát és két hajléktalan férfit, B Józsefet és K. Józsefet. A nyomozás során kiderült, hogy a nő azt hitte, a kisfiú az akadálya, hogy együtt éljen a gyerek apjával, ezért úgy döntött, hogy megöli.

A bűncselekmény az egész országot megrázta, ismét felerősödtek a halálbüntetés visszaállítását követelő hangok. Az ügy számos Facebook-csoportot hívott életre, a parlamenti vitában is téma volt a halálbüntetés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport