Halálos áramütés egy alföldi keresztelőn

2013.02.10. 15:08

Áramütés miatt egy ember meghalt, kettő pedig megsérült egy vallási ceremónián Nyíregyházán vasárnap, közölte az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa, Pápai György.  Keresztelő szertartáson érte áramütés a 38 éves férfit, akit a helyszínre riasztott mentők megpróbáltak újraéleszteni, de háromnegyedórás kísérletük nem járt eredménnyel.

A főorvos hozzátette: a ceremónián két másik embert is áramütés ért, őket megfigyelésre kórházba szállították a mentők. A baleset körülményeinek tisztázását a rendőrség a helyszíni szemlével elkezdte.

A szabolcsi lapnak, a szon.hu-nak egy gyászoló asszony elmondta, hogy a hívek és a lelkipásztor egy vallási ceremóniához készültek, aminek lényege a bemerítkezés, amikor az egyházfi beleesett a vízbe, és azonnal meghalt. A lap azt írja: a rendőrség által vizsgált egyik verzió szerint az történt, hogy elejtette a mikrofont, ami a vízbe esett, és utána nyúlva érhette a halálos áramütés. A kapun lévő felirat szerint a portán a nyíregyházi szabadkeresztyének gyülekezete van.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője, Tamásné Berki Bianka vasárnap délután megerősítette, hogy a Szabadkeresztyének Egyesületének vallási szertartásán történt a baleset. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és szakértő bevonásával vizsgálja, hogy az előírásoknak megfelelően volt-e a bekötve a mikrofon az árammal működtetett hangtechnikai berendezéshez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport