Életfogytiglan a helvéciai gyilkosnak

2013.02.12. 11:08

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2009-ben meggyilkolt egy idős helvéciai házaspárt. A bíróság kimondta, hogy a vádlott legkorábban negyven év után szabadulhat.

A jelenleg 31 esztendős Molnár Sándor 2009. november 26-án este saját otthonukban gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel 84 és 75 éves áldozatait.

A vádlott az eljárás során először beismerő vallomást tett, majd mindvégig tagadta bűnösségét, és az utolsó szó jogán is hosszasan bizonygatta ártatlanságát.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A férfit a gyilkosság után egy héttel fogták el.

Az ügyész korábbi vádbeszéde szerint a vádlott anyagi haszonszerzés reményében hatolt be az albérletével szomszédos házba, az udvaron szembetalálkozott az idős férfival, aki kérdőre vonta azért, mit keres ott. Ekkor a vádlott a nála lévő tömör betonvassal és ásóval többször fejbe ütötte a sértettet, majd miután az a földre került, ököllel is megütötte, és rá is taposott.

Ezután az idős férfi udvarra kilépő feleségét is megtámadta, az ásóval többször arcon ütötte, majd miután az asszony a földre került, ököllel is ütötte, valamint rugdosta és taposta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette. Halálukat többszörös koponyatörés, agyzúzódás, illetve agyi sérülések okozták.

A vádlott az egyik holttestet egy kamrába, a másikat az udvari vécébe húzta be. A gyilkosságok elkövetése után a lakásban kutatott, de nem tulajdonított el semmit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport