Vasban ostobaság most gázt adni

2013.02.13. 20:31

A hó éjszaka és csütörtökön is esni fog Nyugat-Magyarországon. Somogyban és Zalában csütörtökön több mint 10 centit várnak, és Győr-Moson-Sopronban, Vasban és Veszprémben 1-6 centi esik az éjjel. Vagy nem. Ugyanis a meteorológiai szolgálat ismételten megjegyezte, hogy "mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés lehet".

Zala

A Szlovénia felől érkező kamionokat szerda este hét óta nem engedik be Magyarországra. Úgyse tudnának sokáig jutni a hófúvások miatt.

Zalában több út járhatatlan a hófúvások miatt. Teljes szélességében lezárták a 76-os főutat Sármellék, valamint a 75-os és 76-os főút kereszteződése között. A legrosszabb útviszonyok Zalaegerszeg és Keszthely térségében alakultak ki. Itt erős északi szél fúj, Keszthelyen óránkénti 75 kilométeres sebességű szelet is mértek.

Veszprém

A katasztrófavédelem továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, ne keljen útra Veszprém megyében. Nem járhatnak a kamionok a 82-es úton Veszprémvarsánytól, és a 83-as úton Városlőd és Pápa között.

Vas

Hóátfúvások miatt lezárták a Jánosháza és a 8-as főút közötti összekötő utat, a Pápóc és a megyehatár, a Csempeszkopács és Meggyeskovácsi, a Kemenespálfa és Kissomlyó, a Köcsk bekötő, a Kemenessömjén és Vönöck, a Kemenesszentmárton és Mersevát, a Kám és Egervár, a Söpte és Salköveskút, a Boba és Nemeskocs, a Celldömölk és Gérce, a Celldömölk és Vásárosmiske, a Karakó és Jánosháza, a Bucsu bekötő és Szombathely, valamint a Csepreg és Újkér közötti útszakaszt.

Műszaki mentés zajlik a 86-os főút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán.

Lezárták a Gógánfa és Ukk, a Kemenesszentpéter és Pápóc, a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi, valamint a Pápakovácsi és Ganna közötti utat is.

A közútkezelő kéri, hogy éjszaka senki se induljon útnak a megyében.

Győr-Moson-Sopron

Lezárták az utat hófúvás miatt Sopronnémeti és Magyarkeresztúr, Magyarkeresztúr és Mihályi, Magyarkeresztúr és Vadosfa, Páli és Edve között, valamint az Egyházasfalut Újkérrel és az 1-es főutat Mosonszolnokkal összekötő szakaszt. Szerda este fél hattól kamionok nem használhatják a 85-ös és a 86-os főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszát.

Somogy

Az erős havazás és a hóátfúvások miatt nehezen járható, balesetveszélyes a Marcali és Szőcsénypuszta, valamint a Marcali és Horvátkút közötti útszakasz. Berzencénél szerda este óta nem engedik tovább a kamionokat Horvátország irányába, csak ha horvát rendszámú a jármű.