Az LMP együttműködik a 4K!-val

2013.02.16. 15:28 Módosítva: 2013.02.16. 15:31
A Lehet Más a Politika együttműködik a Negyedik Köztársaság Párttal (4K!) - jelentette be az LMP szombaton.

A párt szóvivői közleményükben úgy fogalmaznak: az oligarcha csoportok által vezérelt régi politikai elitet nem lehet belülről megváltoztatni, hanem az állampolgárok csak közös akarattal válthatják le őket a hatalomból, ezért az LMP olyan partnereket keres, akik e cél eléréséért az állampolgárokkal kötnek szövetséget, nem pedig a hatalomra áhítozó oligarchákkal.

Az LMP szerint a rendszerváltás óta regnáló politikai pártok már csak a kommunikációjukat igazítják a szavazóik elvárásaihoz, ám valódi politikai magatartásukkal kizárólag az őket eltartó gazdasági holdudvar érdekeit szolgálják.

"Egy gazdaságilag legyengült társadalomban - ahol központilag épül az intézményesített korrupció - szükség van olyan politikai formációkra, melyek a társadalom immunrendszerét újjáépítve hívják fel a figyelmet az állampolgárokat kijátszó oligarchákra, és az LMP szövetségi politikája erre irányul" - írja Csiba Katalin és Heltai László.

Mindezek alapján folytatja az együttműködést a 4K! és az LMP, erősítve a szakmai együttműködést az alkotmányosság helyreállításának érdekében, és kiterjesztve a magyar politika megújításának legfontosabb területeire.