Ne taníthasson etikát, aki pornót néz

2013.02.20. 10:20 Módosítva: 2013.02.20. 15:37

Az erkölcstant az iskolákban csak olyan tanár taníthassa, aki példás családi életet él, nem elvált, nem élettársi kapcsolatban él, és legalább egy házasságban született gyermeket nevel vagy örökbe fogadott, javasolja a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete. A szervezet szerint ezért alapos környezettanulmányt is kellene készíteni az etikát oktatni akaró tanárokról. Javaslatuk szerint "erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek sexfilmeket".

Szeptembertől felmenő rendszerben az 1. és az 5. évfolyamon vezetik be heti 1 órában a kötelező hittant vagy a világi erkölcstan. A diákok választhatnak, hogy melyik órára akarnak járni. Az általános iskola alsó tagozatán az erkölcstan tantárgyat csak szakképzetséggel rendelkező pedagógus taníthatja. Az ötödik-nyolcadik évfolyamon ehhez szakos tanári végzettség és szakképzettség kell, illetve egy legalább hatvan órás pedagógus továbbképzés vagy szakirányú továbbképzés.

Update: A Magyar Szülői Egyesület honlapján megjelent közleményt cikkünk megjelenése után egy ponton módosították: a sexfilmet szexfilmre javították.