Erős ország, üres fej

2013.02.22. 17:39

KDNP: a kormányfő erős ország képét vázolta fel. A párt közleményben juttatta el meglátásait a miniszterelnök évértékelőjéről, melynek utolsó gondolata az volt: azért van szükség erős Magyarországra a 21. században, mert erős Magyarország kell.

Jobbik: Orbán nem kínál megoldást az emberek napi gondjaira. Vona Gábor szerint Orbán ígéretei „beláthatatlanul hosszú távra szólnak”, pedig az emberek azt se tudják, mi lesz velük holnap.

A Párbeszéd Magyarországért, az LMP-ből kiszakadtak pártja is a konktrétumokat hiányolta.

MSZP: Jobb beszédet, jobb kormányzást érdemlünk. Orbán „ugyanazokat a közhelyeket, ugyanazokat az olcsó poénoket puffogtatta”, kommntálta a beszédet a szocialisták szóvivője, Török Zsolt. Az MSZP Országos Központja reagált a „a Fidesz-frakció »évértékelőt értékelő«ellenzéki nyilatkozatokra adott reagálására” is.

Gyurcsány: Ha üres a fej, akkor üres a szöveg is... A máskor oly bőbeszédű exminiszterelnök lakonikus fotóposztja.

Demokratikus Koalíció: hol vannak a tények? Gyurcsány Ferenc pártja nevében Molnár Csaba reagált, ő a „valós tényeket” hiányolta a beszédből. Orbán szerinte álmairól beszélt, miközben észre se veszi, milyen „iszonyatos a rombolás, amit véghezvitt”. És még saját álmát, a sikeres jövőt is aláaknázta.

LMP: Orbán másik mozit néz. Schiffer András szerint a miniszterelnök "a képzelet világában él", amikor azt hiszi, hogy csökkent Magyarország függősége, amit viszont az LMP csökkentene.

Együtt 2014: Rossz irányba mennek a dolgok. Bajnaiék szerint Orbán a tempót akarja növelni, pedig az irány a rossz. A demokrácia csigolyánként eltört gerincéről is írtak.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) többet várt volna ettől az értékeléstől.

Surján Lászlónak az a Márai idézett tetszett, amit Ottlik Géza írt az Iskola a Határonban.

Vadai Ágnes (DK) ugyanitt a „tahó frakciókkal” foglalkozik.