A tanácsadó lopott Osztolykán Ágnestől

2013.03.04. 08:01

200 ezer forintot loptak el Osztolykán Ágnestől – írta meg a Blikk. Az LMP-s politikus, jelenleg független országgyűlési képviselő bankkártyájáról a volt frakciójának egykori tanácsadója vette le a pénzt.

Mint azt a Blikknek elmondta, Osztolykán óriásit csalódott, miután kiderült, ki vette ki a bankkártyát a táskájából, amit a Képviselői Irodaház egyik irodájában hagyott. Osztolykán egy SMS-t kapott, a banktól, ekkor derült ki, hogy valaki felvett a kártyájával 200 ezer forintot, és mivel eltűnt a kártyája –amit azóta sem talált meg – megkérdezte az egyik kollégáját, hogy nem ő vette-e fel a pénzt. „Mivel a hölgy tagadott, kénytelen voltam kihívni a rendőrséget” – mondta a lapnak.

A rendőrök K.-né R. Mónikánál (40) hiánytalanul megtalálták a pénzt, és bekísérték őt a kapitányságra. Osztolykán a lapnak azt mondta, hogy „zokogva kértem a rendőröket, hogy ne csináljunk ügyet a történtekből”, de a rendőröknek hivatalból intézkedniük kellett.

Lopnak a Képviselői Irodaházban

Gyakran tűnnek el értékek a Képviselői Irodaházban. Januárban Vágó Gábor kabátlopási ügybe keveredett, tavaly júliusban pedig a jobbikos Zagyva György Gyula biciklijét kötötték el szinte a bejárat elől.

A Blikk szerint egyébként K.-nét egy évig alkalmazta az LMP, ahol nem személyes tanácsadóként dolgozott, hanem több képviselőnek is segített, így Osztolykánnak is. K.-né szerződése egy nappal a lopás előtt járt le, miután az LMP-frakció a múlt hónapban megszűnt, és így a képviselőcsoport a munkatársak nagy részét már nem tudta tovább foglalkoztatni – írja a lap.