Az MSZP újravágja kampányfilmjét

2013.03.06. 13:25 Módosítva: 2013.03.06. 13:26
Újravágja kampányfilmjét az MSZP, a szocialisták szóvivője azonban szerdán még nem tudta megmondani, hogy ez mikorra történik meg, és pontosan mely jeleneteket érinti.

Az MSZP vasárnap tette közzé Magyarország ma című, húszperces kisfilmjét, amely a párt véleményét tükrözően mutatja be az ország állapotát. Ezután több médium is tiltakozott, amiért a szocialisták engedély nélkül használták fel az általuk készített felvételeket.

Puskás Ferencné felháborodott, amiért férje nevével és arcképével visszaéltek. Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse azt kifogásolta, hogy a kampányfilmben felhasználták Bartók Béla nevét és fényképét. A Terrorelhárítási Központ szintén jelezte, hogy az MSZP nem kért engedélyt felvételeik felhasználására.

Török Zsolt szóvivő megerősítette, hogy újravágják a filmet, de jelezte, ehhez idő kell, és még nem tudja megmondani, mikor végeznek vele. Az sem dőlt el, hogy mely jeleneteket vágják újra.

Hozzátette: filmjüket tényekre alapozták, egyebek mellett arra, hogy 500 ezren kivándoroltak az országból, hogy tavaly 1,7 százalékkal csökkent a GDP, hogy négymilliónyian a létminimum, másfél millióan pedig mélyszegénységben élnek, illetve arra, hogy a fideszes Zsiga Marcell havi 1,7 milliós jövedelmet vesz fel, mégis arról beszél, hogy 47 ezer forintból is meg lehet élni.

A kampányfilm miatti tiltakozásokról Török Zsolt azt mondta: szerinte a jobboldal tisztességtelenül felhasználja Puskás Ferenc özvegyét, az a közlemény ugyanis, amelyet megjelentetett, nem rá vall. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a szocialista kormány segítette az özvegyet a labdarúgó halála után.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem tud arról, hogy az MSZP elnökségi tagjai közül bárki kritizálta volna az alkotást. Ugyanakkor természetesnek tartja, hogy a szembesítő kampány után az MSZP elsősorban saját elképzeléseinek, programjának bemutatásával folytatja majd a korteskedést.