Felhők jönnek Magyarországra

2013.03.08. 21:39 Módosítva: 2013.03.08. 21:39

A hétvégén még enyhe lesz az idő, de sokfelé beborul, és az ország nagy részén esni fog – derül ki az Időkép.hu és az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján lévő előrejelzéseiből.

A hétvégén 13-15 fokig melegszik fel a levegő, de a tavaszias meleg ellenére az ország nagy részén felhős és borult lesz az ég. Az előrejelzések szerint csapadék az ország területének 80 százalékán várható, ez azt jelenti, hogy csak nagyjából 18 ezer négyzetkilométer marad szárazon, főleg a délkeleti országrészben – ez a terület nagyjából harminc Balaton-nagyságú, annyi, mint Európa legnagyobb tavának, a Ladoga-tónak a felszíne –, míg a többi 75 ezer négyzetmétert eső áztatja majd.

A következő két napban a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Az érzékeny szervezetűek a melegfronttal együttjáró tüneteket észlelhetnek.

Az enyhe idő csak vasárnapig fog tartani. A hétvége befejeztével fokozatosan csökkenni fog hőmérséklet. A hét első felében jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. A jövő heti hosszú hétvégén kifejezetten télies idő lesz. Péntektől akár havazás is lehet, és akár napközben is 0 fokig csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet mindössze 3-4 fok lesz.