Harkány és Tyukod is választ vasárnap

2013.03.10. 07:47

A 4200 lakosú Harkányban polgármestert és képviselőket is választanak, mert a város képviselő-testülete tavaly decemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségre ketten, a hat képviselői helyre pedig huszonheten pályáznak.

Vajszlón azért kell polgármestert választani, mert a baranyai nagyközség korábbi vezetőjét a bíróság egy könyvvizsgálói jelentés megállapításai nyomán felmentette tisztségéből. A polgármesteri székért hat jelölt indul, az 1544 választópolgár két szavazókörben szavazhat.

Tyukodon lemondás miatt írtak ki időközi polgármester-választást. A tisztségért hárman indulnak. A magyar-román határ közelében fekvő község 1635 választásra jogosult lakója három szavazókörben adhatja le szavazatát.

Rédicsen szintén lemondott a korábbi polgármester, a helyére most hárman pályáznak. Tormaföldén tavaly decemberben a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért itt ketten indulnak, a négytagú képviselő-testület tagjait hét jelölt közül választhatják meg a település lakosai. Vindornyalakon decemberben lemondott a polgármester, a tisztségre most két jelölt közül választhatnak a szavazók.

Zalaszentbalázson elsőre nem sikerült létrehozni több településsel együtt az új közös hivatalt, emiatt a képviselő-testület feloszlatta magát december közepén. A polgármesteri posztra három, a négy képviselői helyre tíz jelölt pályázik. A hét említett településen reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat a helyiek. A választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.