Na, hogy állsz, Sándor?

2013.03.17. 20:18 Módosítva: 2013.03.17. 22:08

Orbán Viktor és Pintér Sándor szombaton autóba ült, és személyesen tekintették meg az utak és autópályák mellett folyó mentési munkálatokat. A kormany.hu vasárnap közzétett videója.

Orbán Viktor a terepen látogatta meg a mentésben résztvevőket

0:28 Orbán Viktor háza teraszán leveri a sarat a csizmájáról.

1:04 Orbán Viktor felveszi a bakancsát a jobb lábára is.

1:09 "Na, hogy állsz, Sándor?" (Sándor nincs sehol)

1:30 És még egyszer: "Na!"

1:51 Egy tűzoltó félreállítja Orbán autóját az autópályán, hogy ne akadályozza a mentési munkálatokat.

1:58 Orbán lehúzza az ablakot, hogy felismerjék, de senki nem foglalkozik vele, mert éppen egy autót tolnak le az útról.

2:35 Orbán Viktor és Pintér Sándor kiszáll az autóból, Pintér jó munkát kíván a tűzoltóknak, aztán megpróbálnak beszélgetni velük.

3:44 Orbán Viktor kezet nyújt a tűzoltónak, de nem néz rá.

3:55 Bár már elköszöntek, csak tovább beszélgetnek.

4:33 Orbán már nagyon menne tovább, de Pintér elkezd telefonálni. Orbán Viktor elküldi a tűzoltókat, hogy menjenek, de Pintér még mindig telefonál és nagyon hideg van.

6:13 Pintér Sándor rendőrökkel beszélget, aztán mutogat és elmondja a rendőröknek azt, amit valószínűleg úgyis tudnak.

6:45 Orbán Viktor havat lapátoló tűzoltókkal kezez. A szembejövő sávban egy kamionos vagy örül vagy megijed, de nagyon hangosan dudálni kezd.

7:03 Orbán Viktor egy szembejövő rendőrautó sofőrjétől érdeklődik, hogy "erő, egészség, hogy állunk arra?". A rendőr még be sem fejezi a mondatot, Orbán azt mondja, jó munkát és továbbhajt.

7:31 Hoppá, mondja az anyósülésen telefonáló Pintér Sándor, amikor Orbán Viktor ráhajt egy jégtömbre az autópályán. Nem veszélytelen a helyzet.

7:50 "Ne menjetek össze" - mormogja maga elé Orbán Viktor az autójában, amikor három markológép munkáját figyeli a volán mögül.

8:09 Nagyon úgy néz ki, hogy Orbán Viktor a forgalommal szemben megy.

8:45 Egy pár baktat az út mellett a hóban kezükben szatyorral. Fölvesszük őket? - kérdezi Pintér. Persze, válaszolja a miniszterelnök.

8:55 Hova mennek? - kérdezi Orbán a fiatal párt.  - A kamionunkhoz. Na üljenek be - mondja Orbán. A megilletődött pár gyanakodva ugyan, de beül a kisbuszba.

9:05 Két napja itt állunk - mondja az Erdélyből jött fiatal férfi az autóban. - De jól elment az idő, ahogy látom, üti le gyorsan a magas labdát az anyósülésen Pintér Sándor.

9:38 Pintér Sándor biztos nem köszöni meg azt a kérdést Orbánnak, amit ekkor tesz fel. "Nem tudták, hogy be fognak szorulni?" - kérdezi a kormányfő a csütörtök délután óta az út mellett rostokoló kamionost. "Hát Pestről el sem indultam volna akkor" - hangzik a válasz. Csönd lesz egy időre az autóban.

9:54 De Pintér Sándor nem adja fel. "És látott már ilyen hóvihart?" - lendül ellentámadásba. A kamionos ugyan nem azt mondja, hogy emberemlékezet óta nem volt ilyen vihar, de elég jól válaszol, mert azt feleli: "hát, igazán, nem".

11:29 Szép ám! - mondja Orbán egy árokba csúszott autó mellett elhaladva. - Belenézett! - mustrálja Pintér Sándor.

11:40 Pintér Sándor telefonján intézkedik, hogy az árokba csúszott, út mellett hagyott autókat a tűzoltók szállítsák el.

13:10 Orbán Viktor megállít egy szembejövő traktort az úton, hogy felmászhasson rá és beszélhessen a vezetővel, mert az jól mutat.

13:53 Én itt laktam lent az utolsó házban, idéz fel régi emlékeket Felcsúton a miniszterelnök Pintér Sándornak.

14:50 Majkot ismered? - kérdezi Orbán Viktor Pintér Sándort, ahogy elhaladnak a Majk tábla mellett, aztán átmennek hétvégi autóstúrába és a néma rendházról mesélnek egymásnak.

15:40 Mennyi alvás volt, Lajos? - kérdezi a kormányfő Pintér Sándor kihangosított telefonján Lajostól. 30-40 perc, válaszolja Lajos.

18:30 Szép vasárnapot, a családot üdvözöljük, köszön el Orbán Viktor nevetve egy álmos szemű rendőrtől az út mellett, aki két napja nem aludt.

18:50 Véreb vagy? - cukkolja háza teraszán parányi tacskóját Orbán Viktor, aki szintén hazatért családjához.