no

Halállal fenyegető e-mailt kapott Navracsics

2013.03.22. 16:17 Módosítva: 2013.03.22. 18:09

A közigazgatási és igazságügyi tárca tájékoztatása szerint halállal fenyegette meg valaki egy e-mailben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert pénteken. A miniszter közölte: nem kért a meglévőnél magasabb fokú biztosítást a pénteken e-mailben érkezett halálos fenyegetés miatt.

Navracsics arról is beszélt, hogy néhány évvel ezelőtt kapott már halálos fenyegetést, akkor Szijjártó Péterrel együtt tettek feljelentést a nyomozó főügyészségen. Az e-mail pénteken a minisztériumba érkezett, a saját postafiókjába, névvel, de a nevet nem mondhatja meg, mert a nyomozás még folyik.

Mi lehetett a fenyegető mondat?

Az üzenet tárgymezőjében a "halal navracsicsra meg a tobbire" szöveg áll. A KIM tájékoztatása szerint a levélben a Ganxsta Zolee és a Kartel együttes Hasfalmetszők című számának egy mondata szerepel, Dopeman aláírással.

A dalszöveget itt olvashatja, figyelem: nem kiskorúaknak való szöveg, ha nem szeretne csúnya, trágár szavakat látni, ne kattintson!

A miniszter zaklatás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A Magyar Szocialista Párt a hír megjelenése után nyomában reagált: közleményt adott ki, amelyben maga Mesterházy Attila pártelnök ítéli el a Navracsics Tibor elleni halálos fenyegetést. „Az MSZP elítél minden olyan cselekedetet, amely bármely magyar állampolgár testi épségét fenyegeti, veszélyezteti, vagy másokat erre buzdít” – hangsúlyozta a közlemény.