no

Fegyházbüntetést kért az ügyészség Szita Bence gyilkosaira

2013.04.03. 17:29 Módosítva: 2013.04.03. 17:49
Elkészült a vádirat a kaposvári gyerekgyilkosság ügyében. Ebből kiderül: P. Erika úgy tekintett Szita Bencére, mint a Sátánra, aki minden bajának okozója. Őt okolta a saját gyermeke betegségéért is.

A Somogy megyei főügyészség fegyházbüntetést indítványozott a 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre.

Horváth Szilárd megyei főügyész azt mondta: ritka a magyar kriminológiában, hogy az emberölésben négy minősített körülmény is fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el.

A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentették be, holttestére pedig november 3-án találtak rá a felbujtó vallomása alapján, aki történetesen a gyerek nevelőapjának volt korábban az élettársa. A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették, és betemették.

Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal, akik beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad.

Az ügy kapcsán 1436 oldalnyi nyomozati anyag készült, a nyomozó hatóságok tizenkét szakértői véleményre támaszkodhattak, harminc tanút hallgattak ki, a bűnügyi költség elérte a tízmillió forintot, írja a sonline.hu.

Október 27-én P. Erika egy ékszerboltban eladta aranyóráját és néhány ékszerét, a kapott pénzt átadta B. Józsefnek, míg K. József beszerzett egy ásót. Két nappal később a két férfi öt liter akkumulátorsavat vett egy festékboltban, hogy majd ezzel teszik felismerhetetlenné a gyereket, eközben P. Erika Kaposvárra csalta Bencét, előbb az egyik bevásárlóközpontba, majd a Desedára, végül a toponári Muskátli presszóba ment vele.

Ott várta őket a két másik vádlott, akik üdítőt és csipszet is vettek a fiúnak, akinek azt mondták, elviszik egy buliba, miközben Sántos felé autóztak, borral itatták a gyereket. A gyilkosság sántosi helyszínét a korábban a faluban élő B. József ajánlotta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport