Tavaszi szél vizet áraszt

2013.04.04. 17:19

Egész hétvégén esős időre kell számítani, de egyébként enyhülés várható, fagypont alá már csak elvétve esik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből. Pénteken eleinte keleten kisüthet a nap, de később ott is beborul, és délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső, záporeső, időnként a szél is megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 Celsius-fok között várható, keleten lesz melegebb.

Szombaton folytatódik a borult idő, kezdetben többfelé, délután már főként csak keleten valószínű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödhet, a minimumhőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, nappal 6 és 12 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap is gyakran lesz felhős az ég, de már napos időszakok is várhatók. Elszórtan lehet kisebb esőre, záporra számítani, a szél többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.