Gyerekeket vetkőztetett egy hittantanár

2013.04.05. 18:55

A Kalocsa-kecskeméti egyházmegye felfüggesztett a szolgálat alól egy mélykúti katolikus diakónus-hittantanárt, és vizsgálatot indított a tevékenységét illetően – írja az atv.hu.

Az eljárás szülői bejelentés nyomán indult, amely arról szólt, hogy a férfi az egyik hittanórán bugyira és gatyára vetkőztetett két kisdiákot, akiknek aztán meg kellett puszilniuk egymást. A tanár mindezzel a paráznaságot szerette volna illusztrálni a gyerekek számára.

Az atv.hu az eset néhány hete történt a mélykúti Szvetnik Joachim Általános Iskolában. Az érintett osztályba járó egyik diák szülője az atv.hu-nak elmondta: az ő gyermeke is elmesélte otthon, mi történt az osztálytársaival.



Az iskola azt közölte, hogy az ügyet átadták a Kalocsa-kecskeméti katolikus egyházmegyének, így a vizsgálatot ők folytatják le. Hasonlóan nyilatkozott az illetékes tankerületi igazgató is. „Nem mi indítottuk a vizsgálatot, ez az egyház ügye. Erről többet nem is szeretnék mondani” – felelte.

Az érintett diakónus-hittantanárt a vizsgálat lezárásáig szintén nem kívánt nyilatkozni. A főegyházmegyei hatóság megerősítette: „P. Lajos fel lett függesztve a diakónusi szolgálat alól, az ügyben jelenleg is zajlik a vizsgálat”.

Mivel a vizsgálat zajlik, a főegyházmegyei hatóság nem tudta megmondani, hogy pontosan mi történhetett az ominózus hittanórán