Kétmilliárdos csalás ügyében nyomoznak

2013.04.06. 09:07 Módosítva: 2013.04.06. 09:32

A Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány által a 2000-es évek első felében kötött gyanús szerződések ügyében, amik összesen kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozhattak az államnak - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint az érintett cégek között van olyan, ami az éjszakai életből ismert V. László érdekeltségébe tartozik, de a feljelentés alapján felvetődhet Zelnik Józsefnek, a Magyar Művészeti Akadémia jelenlegi alelnökének a felelőssége is.

Az ellenőrök szerint a gyanús kontraktusok a budapesti Vörösmarty téren található volt ORI-irodaház hasznosításával, illetve annak felújításával, valamint a műemléki védettség alatt álló Pesti Vigadóhoz kapcsolódó ingatlan eladásával kapcsolatban születtek.

A lap emlékeztet, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) saját vizsgálata nyomán feljelentést tett az alapítvány 2002 és 2010 közötti működése és gazdálkodása ügyében.

A Klubrádió nemrég arról számolt be, hogy Zelnik József rágalmazás miatt feljelentést tett a Magyar Nemzet ellen, mivel a lap előzőleg azt írta, hogy a KEHI szerint csaknem kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozhattak azok a szerződések, amelyeket a Művészeti és Szabadművelési Alapítvány kötött a 2000-es évek első felében a Vigadó felújításával kapcsolatban. Zelnik József a Klubrádióban azt mondta: nem tudja, hova tűnt a pénz, náluk nincs hiány, és hogy ez az egyetlen alapítvány, aminek megvan a teljes vagyona, V. Lászlóval pedig nem találkozott még soha.