no

Orbán volt gimnáziuma adja az új Hoffmann-helyettest

2013.04.09. 15:43

Sipos Imre lesz az új közoktatási helyettes államtitkár. A Hír24 értesülése szerint az EMMI új államtitkár-helyettese korábban a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium igazgatója volt, az év eleje óta pedig a helyi tankerületet vezeti. A Teleki gimnáziumba járt annak idején Orbán Viktor miniszterelnök is.

Elődje, Gloviczki Zoltán már tavaly bejelentette lemondását, de akkor még marasztalták. Posztjáról végül április 15-ével távozik, lemondásról hétfőn adott hírt az Index.

Sipos Imre
Sipos Imre
Fotó: ujsag.fehervar.hu

Gloviczki Zoltán jelentős részt vállalt a köznevelési törvény kidolgozásában. Már tavaly októberben is kérte felmentését, amikor kiderült, hogy a 2013 szeptemberére ígért, jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpálya bevezetése 2014 januárjára tolódhat.

Hoffmann Rózsa akkor marasztalta Gloviczki Zoltánt, akire a megfeszített törvényalkotási munka miatt továbbra is szükség volt. Úgy állapodtak meg, hogy tavaszig marad a helyén, amíg fontos feladatait lezárja.

Sipos Imre 1989-ben, matematika-fizika szakos tanárként végzett Szegeden, egy évig dolgozott a Videoton szoftverlaborjában. 1990-től a Teleki Blanka Gimnáziumban tanított.

„Érdekes volt belecsöppenni az osztályfőnökségbe, fiatal tanárként nagyon intenzíven éltem meg a kamasz diákjaim gondjait, bajait, sokukkal a mai napig is rendkívüli kapcsolatban vagyok. Aztán eltelt nyolc év, 1998-ban, a kollégák buzdítására megpályáztam az igazgatói posztot. Kétféle nézet van: az ember vagy vezetőnek születik, vagy azzá válik. Szerintem nem elég erre születni, vezetővé válni ugyancsak kemény és hosszú folyamat” – nyilatkozta decemberben a feol.hu-nak.