Lázár János egymilliót kér egy kommentért

2013.04.10. 13:00 Módosítva: 2013.04.10. 18:45
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár személyiségi jogai megsértése miatt feljelentést tett egy komment miatt, amely tavaly ősszel az autóbalesetéről szóló Délmagyar-cikk alatt jelent meg. Az államtitkár a lapkiadó ellen indított eljárásban egymilliós kártérítést kér, amit a balesetben elhunyt nő családjának akar felajánlani.

A rendőrség az M5-ös autópályán történt halálos áldozattal is járó balesetről szóló Délmagyar-cikk kommentje kapcsán a napokban egy Csongrád megyei férfit hallgatott ki gyanúsítottként.

Az Indexnél jelentkezett a gyanúsított fia, akitől megtudtuk, hogy apját valóban a Délmagyar weboldalán megjelent hozzászólás miatt hallgatta ki gyanúsítottként  a Szegedi Nyomozó Ügyészség.

"Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott" − posztolta a kommentelő Lázár János 2012-es autóbalesete után, amikor az M5-ösön a balesetet okozó nő az életét vesztette, miután az államtitkárt szállító mikrobusz összeütközött a kocsijával.

lazar
Fotó: olvasónk

A gyanúsítottként kihallgatott férfi megtagadta a vallomástételt, így néhány, a családi állapotára, anyagi körülményeire irányuló kérdést követően a kihallgatás 20 perc után véget ért.

Megkeresésünkre Lázár János titkársága közölte, hogy az államtitkár nem a kommentelő, hanem a Délmagyar ellen indított polgári peres eljárást. Az államtitkár nem vagyoni kártérítésért egymillió forintot szeretne kapni, amit a balesetben elhunyt nő családjának utalna át. Az első tárgyaláson Lázárék szerint a lap képviselője elismerte, hogy a balesetről szóló cikkre valóban érkeztek személyiségi jogot sértő hozzászólások.

Ez azonban nem magyarázza, hogy miért indult az ügyben büntetőeljárás, melynek keretében a kihalgatásra sor került. A cink.hu a Csongrád Megyei Főügyészség főügyész-helyettesétől úgy értesült, hogy Lázár János a kommentek miatt büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként. Ezt Törő Sándor a Délmagyarnak is megerősítette.