Kocsis: Kétféle fiatal létezik Magyarországon

2013.04.13. 14:18
A tavasz új lendületet adott a Fidesz kommunikációs nagyágyúinak. Kocsis Máté szerint a szocialisták keselyűként köröznek a fiatalok felett, de a Fidelitas csapata képes magát megvédeni. Selmeczi Gabriella a teljes arzenált felvonultatta két bekezdésben.

"Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidelitas országos választmányának ülése után az MTI beszámolója szerint.

Keselyűk a fiatalok felett

 

Ön fiatal? Melyik csoportba tartozik?

Az utóbbi csoport tagjai szerinte kevesebbet vannak a híradókban, kevesebbet szerepelnek, másképp tervezik szolgálni a hazájukat, dolgoznak szépen, csendben a háttérben, s mindent megtesznek azért, hogy igazságos, élhető, jobb lehetőséget biztosító jövőjük legyen a fiataloknak. "Alig hittük, hogy azok, akik eladósították és zaciba adták a fiatalok jövőjét 2002 és 2010 között, azok ismét keselyűkként köröznek a fiatalok jövője felett, és ismét a fiatalok felheccelésével próbálják meg a saját politikai hatalmukat bebiztosítani" - fejtette ki, utalva az Alig hitted című Ákos-dalra.
 
Kijelentette: "Az elmúlt hetek benyomásai is bennem voltak, amikor a Fidelitas választmányi ülésén ültem, s végtelenül megnyugtató volt látni ezeket a fiatalokat. Jó volt azt látni, hogy azok, akik megpróbálják még ma is félrevezetni a magyar fiatalok egy részét, olyan csapattal találják szembe magukat, akik meg tudják saját magukat és a nemzetet is védeni."

Selmeczi kitárazott

Miközben Kocsis Máté a Fidelitas ülésén fiatalokat tipizált, Selmeczi Gabriella sem pihent. A Fidesz szóvivője eddig is lelkiismeretesen vitte a szót, akár a rezsicsökkentés, akár a nyugdíjvédelem volt a téma, közéleti, beszédírói munkássága fájóan töredezett volt, hol a korábbi kormányok hibája kapott nagyobb hangsúlyt, hol a jobban teljesítő Magyarország képét festette fel részletesebben, máskor az emberek védelme volt a fókuszban. Igazi összegző, múlttal és jelennel számot vető írása váratott magára.

Egészen szombatig: a Fidesz-szóvivője ugyanis kora délután szinte a semmiből sajtóközleményt adott ki, amelyben nem csak egyszerű helyzetértékelést és perspektívát ad, de valóságos esszenciáját is korábbi gondolatainak, a különböző helyekről egyenként már ismerősen csengő mondatok tömény koncentrátumát. A tömör szöveg hasznos lehet azoknak is, akik az utóbbi néhány évről lemaradtak, de szívesen felvennék a politikai közbeszéd fonalát.

A baloldal képtelen Magyarország és a magyar emberek oldalára állni. A baloldal alig várja - sőt erősen asszisztál hozzá-, hogy hazánk ismét valami alaptalan lejárató hadjárat célpontja legyen. A Gyurcsány-Bajnai szövetség az, amely mindig bajt hozott az országra, amely tönkretette, kiárusította, eladósította, szétlopta, elszegényítette Magyarországot. A baloldallal és olyan emberekkel, mint Bajnai Gordon az ország és a magyar emberek mindig a rövidebbet húzták: az állam mindig veszített, a nemzeti vagyon apadt, a szegénység nőtt. 2010-re csaknem Görögország sorsára jutott az ország: pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomlás szélén álltunk. A magyar emberek döntésének köszönhetően azonban ma Magyarországnak van Európa egyik legstabilabb, legcselekvőképesebb kormánya.

A Fidesz-kormány egyaránt kiáll a nemzeti és az európai értékekért és az európai válság közepette is sikeresen vezeti ki az országot a gödörből. Magyarország ma jobban teljesít, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején és mint az európai országok általában: ma a magyar családok és vállalkozások terhei csökkennek, az ország pénzügyileg stabil, csökkenteni tudja adósságát, növelni tudja a foglalkoztatást, kisebb az infláció, többet ér a fizetés, a nyugdíj, mert ma Magyarország kiáll az érdekeiért. Mindemellett ma végre olyan erős alkotmánya van az országnak, amely elkötelezett az európai értékek és normák iránt és ugyanígy elkötelezett a magyar családok, a nemzeti vagyon, a magyar föld, a felelős pénzügyi gazdálkodás mellett is. Az alkotmány negyedik módosítása is ebben a szellemben született, ezért készek vagyunk az erről szóló párbeszédet is lefolytatni bárkivel.

Selmeczi Gabriella