Elítélték a kényszervallató rendőröket

2013.04.15. 12:57

Kényszervallatás és más bűncselekmények miatt szabott ki felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést három mezőkövesdi rendőrre hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla.

Fórizs Ildikó, az intézmény szóvivője elmondta, a táblabíróság az első- és másodrendű vádlottakat kétrendbeli, társtettesként elkövetett kényszervallatásban, társtettesként elkövetett testi sértésben találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat pedig közokirat-hamisításban is. Az első és másodrendű vádlottakat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2, illetve 3 évre felfüggesztették. A harmadrendű vádlott közokirat-hamisításért 375 ezer forint pénzbüntetést kapott.

2009 augusztusában tett feljelentést egy tanár, hogy házának falát összefestékezték, illetve őt és családját telefonon zaklatták. Később a három gyanúsított fiút megtalálták. 2010 márciusában a most elítélt első- és másodrendű vádlott rendőr a három fiút a középiskolából idézés és az iskola előzetes értesítése nélkül a rendőrségre vitte, ahol kényszerítették őket, hogy ismerjék be a telefonálgatást. Egyiküket többször durván megütötték, egy másik fiút pedig azzal fenyegettek meg, hogy kilógatják az ablakon. A kihallgatásról a harmadrendű vádlott hamis jegyzőkönyvet készített.

Múlt hét szerdán történt egy hasonló, kényszervallatós eset, akkor az izsáki rendőrőrsön hallgattak ki egy román állampolgárságú férfit, akit kisebb lopás elkövetésével gyanúsítottak a rendőrök. A férfi az őrsön elhunyt, aki azonosította holttestét azt állította, hogy péppé volt verve az arca. Az ügyben a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség kényszervallatás bűntette és halált okozó testi sértés miatt nyomoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport