Az Együtt-PM nem legalizálná a drogokat

2013.04.22. 17:09

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség nem támogatja a drogok legalizálását - szögezte le a pártszövetség egy közleményében. Az ellenzéki párt bocsánatkérésre szólította fel Hoppál Pétert, a Fidesz szóvivőjét.

A múlt héten megtartott, a marihuána orvosi célú alkalmazásáról szóló párbeszéd megindítását sürgető tüntetésen - amin magánemberként Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke is részt vett - egy ismeretlen férfi az Együtt 2014 logóját ábrázoló táblával jelent meg.

A férfi csak addig volt jelen az eseményen, míg a Hír TV stábja filmre vehette, aztán a stábbal szinte egy időben eltűnt - közölte az Együtt 2014. Már akkor is sejtették, hogy provokáció történt, "ma az is kiderült, kinek állt érdekében a mindent alulmúlóan aljas húzás: Hoppál Péter (...) a Fidesz nevére vette a provokációt".

"Ha a férfi valóban a Fidesz fizetett provokátora volt, felszólítjuk Hoppál Pétert, hogy pártja nevében kérjen bocsánatot a nyilvánosságtól a hazug és gyáva akció miatt, és a jövőben tartózkodjanak a média manipulálásától, a választópolgárok megtévesztésétől" - áll a közleményben.

A Fidesz szóvivője hétfőn arra szólította fel Bajnai Gordont, valljon színt, lehetővé tenné-e politikai támogatásért cserébe a marihuána legalizációjának beépítését programjukba.

A volt kormányfő, az Együtt-PM szövetség vezetője ezt megelőzően hétfői sajtótájékoztatóján közölte: az Együtt 2014-nek nincs elfogadott drogpolitikája, közös álláspontja erről a kérdésről. Juhász Péter magánemberként, velük nem egyeztetve ment el az említett tüntetésre. Akkor jelezte, pártjának nincs olyan állásfoglalása, amely támogatná a drogliberalizációt, és ő személy szerint nem támogatja azt.