Elcsapta a NAV-autó ajtaját a menekülő cigarettacsempész

2013.04.23. 10:12

Menekülő cigarettacsempész ütközött össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrautójával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a balesetben az egyik pénzügyőr könnyebben megsérült, tájékoztatott a szervezet megyei vám- és pénzügyőri igazgatósága.

A pénzügyőrök Beregdaróc térségében két, egymás után közlekedő mikrobuszt akartak ellenőrizni. Az első gépkocsi sofőrje a pénzügyőröket látva először lassított, majd gázt adott és elhajtott a szolgálati autó mellett úgy, hogy összetörte az ajtaját. Az ajtó mellett álló pénzügyőr az utolsó pillanatban visszaszállt a kocsiba, de még így is rácsapódott a kezére és a lábára az ajtó, könnyű sérüléseket szenvedett.

A csempészautók megállás nélkül továbbhajtottak, az egyik mikrobuszt a rendőrség segítségével azonban később sikerült megállítani. Az autó rakterében 47 500 doboz, majdnem 37 millió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak.

A pénzügyőrök a cigarettacsempész ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. Az ügyben várható jövedéki bírság mértéke meghaladja a 47 millió forintot.