Elromlott a lift, kézben cipelik a betegeket

2013.04.23. 13:23

Kézben viszik fel a sürgős műtétekre váró betegeket, akár két-három emeleten keresztül is a Mária utcai SOTE Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikán, mivel a lift több napja elromlott − tudta meg az Index.

A kórház szájsebészeti osztályán járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás is működik, valamint ide futnak be a sürgősségi esetek egy része is Budapestről. A lift működésképtelensége miatt napokat vagy heteket csúszhatnak azok a műtétek, amelyek nem számítanak sürgős esetnek. Úgy tudjuk a sürgős műtéteket továbbra is elvégzik, az ilyen esetekben azt lehet látni, ahogy orvosok és betegápolók a kezükben viszik fel a betegeket a lépcsőn, akár a harmadik emeletre is.
 
Dr. Barabás József, a klinika igazgatója levélben tájékoztatott minket arról, hogy a lift múlt hétvégén állt le, és azóta csak a sürgős műtéteket tudják elvégezni, amihez speciális hordágyon viszik fel a betegeket a műtőkből az emeleteken található osztályokra. A tervezett, de nem sürgős műtéteket viszont kénytelen az osztály elhalasztani.
 
Az igazgató leveléből az is kiderül, a liftet a klinika átépítésekor, tizenhárom éve szerelték be. A gyártó és karbantartó cég május 8-ra ígérte a javítást. Hogy a valóságban mikor oldódik meg a probléma nem tudjuk, az azonban biztos, hogy jelenleg reneszánszát éli a beteghordó szakma a Mária utcában.